Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że spożywanie brokułów wraz z kiełkami pomaga uchronić nasz organizm przed mutacjami i nowotworami. Wszystko dzięki najnowszemu produktowi biotechnologii, sulforafan.

Substancje w warzywach kapustnych

W brokułach i kiełkach brokułowych odnaleziono najwyższe stężenie sulforafanu. Ta drogocenna substancja traci swoją moc przez gotowanie w wysokich temperaturach, dlatego najlepiej spożywać brokuły na surowo bądź przygotowane na parze. Sulforafan wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe. Minimalizuje ryzyko pojawienia się mutacji w naszym ciele: wpływa na cykl komórek, kontrolując ich apoptozę, czyli zaprogramowaną śmierć. Substancja ta wpływa również korzystnie na nasz metabolizm: polecana jest więc wszystkim tym, którym zależy na zrzuceniu kilku kilogramów.

Helicobacter pyroli

suplement sulforafan w tabletkachSulforafan jest polecany również w zwalczaniu bakterii – helicobacter pyroli. Przyczynia się również do usunięcia toksyn z naszego organizmu. Chcąc więc ochronić się przed nowotworami powinniśmy postawić na zakup sulforafanu. Na rynku jest dostępnych wiele preparatów, które posiadają tę substancję w formie tabletek. Dla porównania, kiełki brokułów zawierają 100 razy więcej sulforafanu niż dojrzały owoc. Nic więc dziwnego, że związek ten jest pozyskiwany właśnie z kiełków brokułów. Ten silny przeciwutleniacz to najlepszy wspomagacz w walce z nowotworami a także szkodliwymi substancjami chemicznymi obecnymi w naszym ogranizmie. Nie ma lepszego sposobu na wzmocnienie naszej odporności i stawów. Badania dowodzą, że związek ten wykazuje swoje fantastyczne działania w leczeniu wielu innych schorzeń, co z pewnością przyczyni się do zwiększenia jego popularności. Mało osób wie, jak ważną rolę pełnią brokuły, czyli warzywa krzyżowe w kwestii rozwoju nowotworów i mutacji.

Więcej na stronie: www.evita.sklep.pl